hu

Újdonságok – 2020. 04. 15. Tudnivalók a tűzgátló ajtók karbantartásáról

A tűzgátlás egy kifejezetten fontos szempont az épületek tervezésekor- melyhez előszeretettel választanak tűzgátló automata ajtókat -, azonban a későbbiekben, a használat során is folyamatos odafigyelést igényel a tűzgátló ajtók karbantartása.

A fotókat Lovas Ádám készítette.

Magáról a tűzgátlásról szabályzat előírásainak megfelelően kell gondoskodni, de a karbantartás is legalább ennyire szabályokhoz kötött. A tűzgátlásért felelős automata ajtókat és a közintézmények menekülési útvonalain lévő automata ajtókat 6 havonta kötelező karbantartatni. Ezt a karbantartást szakcéggel kell elvégeztetni, és jegyzőkönyvben kell rögzíteni annak pontos részleteit.

A record márka független szervize piacvezető szerepet tölt be napjainkban a speciális nyílászárók - tűzgátló, füstgátló, hőszigetelő, pánikvasalatos, betörésgátló automata ajtók - karbantartásának területén.

Speciális tűz- és füstgátló automata ajtók, és azok karbantartása

A speciális helyzeteken kívül - például a kórházakban a légmentesen záródó, hanggátló vagy sugárvédelmi ajtókra van igény – sok más esetben szükséges a tűzvédelmet vagy akár a füstvédelmet is biztosítani. Ehhez nagyszerű választás lehet az egyszárnyú tűz- és füstgátló automata tolóajtó, mely a record saját fejlesztésű CLEAN termékcsaládjának tagja. A leginkább kórházakban használt tisztatéri automata tolóajtóknak a karbantartása a betegforgalom miatt sokkal nagyobb rugalmasságot követel a karbantartó cégektől, gondoljunk csak a műtőajtókra vagy röntgen és CT vizsgáló ajtókra, ahol bármikor felborulhat a tervezet - ha például nem tervezett, sürgősségi műtét szükséges, vagy baleset miatt haladéktalan röntgent / CTt kell csinálni. A sok automata ajtóval rendelkező kórházak emiatt csak egy nagy létszámú és stabil hátterű céggel tudják a karbantartásokat, javításokat megfelelő módon határidőre teljesíteni, mint amilyen a record is.

Tűzgátló automata ajtók

Természetesen a DFA termékcsalád nyílóajtókhoz fejlesztett ajtónyitó automatikája is megfelelő megoldás lehet akár tűz, akár füstgátlásról legyen is szó. Azonban, ha mindenképpen automata tolóajtóban gondolkodunk, akkor a szokásos 30 perces, azaz 30 percig tűznek ellenálló ajtók mellett, rendelkezünk olyan tűzgátló tolóajtóval is, ami a piacon egyedinek számít, akár 60 percig is ellenáll a tűznek, de a 90 perces változat minősítése is folyamatban van már.

Ezek az egyedülálló automata ajtók olyan esetekben jelentenek jó alternatívát, ahol a tűzgátló ajtó mögé - a huzat, a meleg, a hideg vagy a szél ellen - más ajtót is tennének. Ilyenkor amúgy nyitva lenne a tűzgátló ajtó és a másik ajtó működne mögötte, a tűzgátló ajtó pedig csupán tűz estén lépne működésbe. E kettő termék ára jellemzően magasabb, mint a tűzgátló automata ajtóé. Ráadásul esztétikailag nem veheti fel a versenyt egyik sem vele.

Automata (nemcsak tűzgátló) ajtók karbantartása

Minden automata ajtó esetében elengedhetetlen a hosszú távú hibamentes működés érdekében a rendszeres karbantartás. Ehhez a record országosan legnagyobb szerviz és karbantartó csapata, az automata nyílászárókat, típustól és márkától függetlenül javítja és karbantartja.

Szerződéses Ügyfeleinknek 0 -24 órában állunk rendelkezésére, de a különböző karbantartási és javítási szerződéseinkkel Ügyfeleink kedvezményekben is részesülnek. Értékesítőink minden felmerülő kérdésre választ adnak, ami a karbantartási szerződéseinket illeti, vegye fel velük a kapcsolatot, vagy jelentkezzen be szervizünknél karbantartása.

vissza
Loading...