hu

Újdonságok – 2020. 05. 26. Kétszárnyú bejárati ajtók automata változatban

Az automata ajtók között az egy- és kétszárnyú tolóajtók a legnépszerűbbek, azonban egy épület homlokzatán a kétszárnyú bejárati ajtókat szokták preferálni legtöbb esetben. A kétszárnyú tolóajtók között is több lehetőség kínálkozik, ott van az íves, félköríves, vagy a szögben záródó változat is. Ezek bármelyike megfelelő lehet, a homlokzat jellegétől és a tervező ötleteitől függően.

Azonban, ha a hagyományos kétszárnyú tolóajtót vesszük alapul, elmondható róla, hogy univerzális, mindenhova beilleszthető, és megjelenésében minden stílushoz igazítható. Kerete és üvege is teljes mértékben személyre szabható, így teljesen beleillik majd a látványvilágba, ami megfelelően képviseli az épület színvonalát.

Kétszárnyú bejárati ajtók normál vagy hőszigetelt változatban

Külső ajtók esetében lényeges szempont lehet a hőszigetelés, mellyel az ajtó hő vesztése, és ezáltal a fűtésszámla is jelentősen csökkenthető. Erre remek alternatíva az úgynevezett szélfogók használata, vagy a téli – nyári állás beállítása, akár hőlégfüggöny alkalmazása mellet, amikkel máris sokat javíthatunk az épület fenntartási költségvetésén. Azonban sokszor ezek használata nem lehetséges (pl. megrendelői igények; épület arculata; vagy helyszíni adottságok miatt) mely miatt érdemes elgondolkozni a fokozott hőszigetelő kialakításokkal ellátott automata ajtó beszerzésén. Ez esetben a megfelelő alternatíva a record saját fejlesztésű Thermcord termékcsaládjának bármely tagja.

Kétszárnyú bejárati ajtók fokozott hőszigetelt változatban

A Thermcord fokozottan hőszigetelt automata ajtó célszerű választás lehet abban az esetben, amikor hőenergietikai pályázaton belül tervezett felújításról van szó. Ezekben az esetekben az eddig előnyben lévő nyílóajtók mellet - amik hozták a kellő Ud értékeket - a hőszigetelő tolóajtók is opcióként szolgálhatnak. A nyílóajtók esetében megoldható ugyan az automatizálás, azonban egy új nyílóajtó és az automatika ára sokszor magasabb, emellett pedig a tapasztalatok is azt mutatják, hogy az automatikák meghibásodása majdnem teljes mértékben a helytelen használatból, 3. fél általi kérokozásból ered. Az ajtón közlekedők megfogják, meghúzzák, kézzel próbálják gyorsítani a nyitást, vagy attól félve, hogy becsapódik, csillapítani a csukássebességet. A Thermcordnál ezzel szemben megvalósul a hőátbocsátási tényezőre vonatkozó előírás, miközben nem kell lemondani az automata tolóajtókra jellemző előnyökről és kényelemről sem.

 

Kétszárnyú bejárati ajtók előnyei a jelen helyzetben

A koronavírus miatt kialakult helyzet így, vagy úgy, de mindenkire hatással van. Olyan, eddig még országunkban, régiónkban nem tapasztalt helyzettel állunk szemben, mely egészen biztos, hogy maradandó, hosszú távú változást hoz mind egyéni, mind pedig társadalmi szinten. Ennek apró - és már érezhető - részét képezik az automata tolóajtók, illetve valamennyi automatizált nyilászáró és olyan eszköz, mely az érintés mentes közlekedést, vagy mindennapi tevékenységet szolgálja. Egyértelmű, hogy az automatizált nyílászárók önmagukban nem akadályozták volna meg a jelenlegi helyzetet, és szintén önmagukban nem gyógyír annak megoldásában, azonban mindazon intézkedésekhez, melyet akár magunktól hozunk meg, akár rendelet formájában kapunk meg, hasznos és szerves részeként hozzá tud járulni, hogy a jövőben ne - vagy legrosszabb esetben ne ilyen hatással legyen ránk egy hasonló helyzet. Ennek fényében is érdemes elgondolkodni a bejáratok automatizálásával kapcsolatban.

Természetesen értékesítőink segítenek, minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolnak telefonon (+36 30 444 888 7- 2. mellék), emailben (ajanlatkeres@record.hu), vagy honlapunk kapcsolat űrlapján.

vissza
Loading...