hu

Újdonságok – 2020. 06. 17. Amikor az ajtó több mint egy bejárat

Egy épület homlokzatának kialakításakor fontos kérdés a bejárat stílusa, hiszen ez a látvány tárul elsőként az emberek szeme elé még a belépés előtt. Természetesen a mai modern és elegáns automata tolóajtók szinte minden helyzetre szabhatóak, felhasználásuk igen sokrétű, a keret nélküli változatok akár a műemléképületekhez is remekül illhetnek. Azonban ha valóban impozáns és megismételhetetlen bejáratot szeretnénk, az is megoldható. Rendelkezésre állnak íves vagy szögben záródó tolóajtók, amelyekkel a bejárat igencsak eredeti jelleget ölthet. De ha ennél is többet szeretnénk, egyedi ajtót is terveztethetünk, teljes mértékben a saját igényeinkre, képzeletünkre szabva.

Ezt történt a Soproni Városháza esetében is, ahova egy teljes kört leíró igencsak különleges ajtó került beépítésre. Látszólag forgóajtó, a valóság azonban még ennél is sokkal érdekesebb. A teljes kört 4 db íves tolóajtó alkotja. Az egy és kétszárnyú íves ajtók váltakozásával ez a gyönyörű bejárat igencsak egyedire és emlékezetesre sikerült.

Ha akarom egyszárnyú, ha akarom kétszárnyú

Ez a fantasztikus bejárati elem rendkívül praktikus is, hiszen a kétszárnyú íven át belépők a kétoldalt elhelyezkedő egyszárnyú ívek egyikén áthaladva érkeznek az épületbe. Ezáltal, mintegy szélfogó mechanizmusként működik az üvegkalitka, csökkentve az épület fűtési és hűtési költségeit.

Azonban amikor nagyobb tömegek áthaladása a cél, akkor a kétszárnyú íven egyszerű és gyors az áthaladás. Ebben az esetben mindkét kétszárnyú ív működik, ezzel biztosítva nagyobb tárgyak szállítását vagy a mozgáskorlátozottak részére az akadálymentesített bejáratot.

Tervezéstől a megvalósításig

Ennek a csodának a megtervezése és kivitelezése komoly feladat volt. Maga a tervezési fázis 2 hónapig tartott, miközben folyamatosan a méretek és az elhelyezkedés egyeztetése folyt. A tervezést kollégáink a megrendelővel közösen végezték. A gyártási folyamat is hosszadalmasabb volt, mint a normál termékeink esetében, szintén 2 hónapba telt. Végezetül a beépítés is a szokásos egy vagy két nap helyett öt napig tartott. De a végeredményt elnézve megérte a rengeteg belefektetett munkát, mert a bejárat igazán különleges és minden felmerülő igényt kielégít.

Ha automata ajtórendszerek, akkor record

Legyen egyedi tervezésű vagy termékpalettánk bármely eleme, az automata bejárat minden épületnek szolid eleganciát és esztétikus megjelenést kölcsönöz. Automata ajtóinkra jellemző a rendkívül csendes működés, a hosszú élettartam és az alacsony fenntartási költség, hogy az épület fenntartási költségeinek csökkenését ne is említsük, mely szintén együtt jár a bejáratok automatizálásával.  

Értékesítőink minden érdeklődőnek személyre szabottan ajánlanak megoldásokat akár telefonon akár emailben vagy honlapunk kapcsolat űrlapján.

vissza
Loading...