hu

Újdonságok – 2022. 10. 05. Az Airslide - légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó előnyei

Az Airslide - légfüggönnyel kombinált automata tolóajtók újdonságnak számítanak a nyílászárók piacán. Mielőtt rátérnénk a technológia előnyeire, vizsgáljuk meg, hogy egyáltalán mi az a légfüggöny, és hogyan működik!

A légfüggöny működésének lényege

Légfüggöny alatt egy olyan, ventilátor hajtással rendelkező készüléket értünk, amely láthatatlan légakadályt képez az ajtónyílásban. Lényegében tehát a levegő nagysebességű áramlásának köszönhetően lehet lefedni minden levegőnyílást.

Ez akkor rendkívül praktikus például, ha arra van szükség, hogy elválasszunk két különböző hőmérsékletű környezetet egymástól, miközben nem szeretnénk az emberek vagy járművek áthaladását. A légfüggöny képes megakadályozni azt, hogy bejusson egyik környezetből a másikba télen a hideg levegő, vagy éppen nyáron betóduljon a forróság, mindezt úgy, hogy nincs fizikai akadály, csak a levegő áramlása szab gátat a két tér között. Ugyanígy jó megoldás a szél, a bogarak, a szálló por, a füst vagy éppen a kellemetlen szagok ellen.

Ha szeretnénk megőrizni fizikai ajtó nélkül például egy felfűtött helyiség hőmérsékletét, legyen az akár kellemesen meleg, akár hűvös, akkor ez jó megoldás lehet. Ugyancsak megfontolandó a légfüggöny, ha higiéniai okokból akarunk egy láthatatlan nyílászárót.

Fókuszban a hatékonyság

A légfüggönnyel kombinált automata ajtó azért hatékonyabb akár 25 százalékkal, mert nem keletkezik rés az ajtó, valamint a légfüggöny úgynevezett légpengéje között. Ráadásul a légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó bekerülési költsége alacsonyabb, mert tulajdonképpen nem is egy termékről van szó, hanem kettőről.

Míg két termék beszerelése esetén nem feltétlenül súrlódásmentes a munka két különböző cég között, ebben az esetben ettől sem kell tartani, hiszen egyetlen cég biztosítja a kombinációt. Plusz előny, hogy a karbantartást lehet egyszerre intézni, nem kell külön-külön. 24 órás országos lefedettségű szolgáltatással rendelkezünk, így a berendezés üzemeltetésének kapcsán nem merülhet fel olyan probléma, amit ne lehetne meglehetősen gyorsan elhárítani.

Jó hír továbbá, hogy a légfüggöny nem rendelkezik fűtési költséggel, mivel a belső hőmérsékletű levegőt használja. Más hasonló terméket nem lehet találni jelenleg a piacon.

Az Airslide - légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó további előnyei

Az eszköz energiatakarékos, mindössze 3 watt a készenléti energiafogyasztása. Ez az állapot akkor áll fenn, ha a szárnyak zárva vannak, a légfüggöny pedig nincs bekapcsolva.

Képes felismerni továbbá az áthaladás irányát, és ennek ismeretében optimalizálja a nyitás és a zárás folyamatát. A rendszer el tudja dönteni, hogy valaki szeretne-e áthaladni az ajtón vagy sem, így még keresztirányú forgalom esetén is elkerülhető a felesleges légáramlás.

Kifejezetten jól bírja a berendezés a strapát. A tesztelés során bizonyítást nyert, hogy az Airslide képes 2 millió cikluson át stabilan működni úgy, hogy mindeközben nincs szükség karbantartásra. Egy speciális eszköz meg tudja akadályozni a külső levegő bejutását abban az esetben, ha a szárnyak zárva vannak, a légfüggöny viszont nem működik.

Amennyiben kérdése van akár e technológia, akár más nyílászáró megoldások kapcsán, keresse ügyfélszolgálatunkat bizalommal!

vissza
Loading...