hu

Újdonságok – 2022. 11. 10. Automatizálás irodaházak esetén – milyen ajtókkal kivitelezhető?

Az irodaházak bejárata szimbolikusan jellemzi az épületben lévő cégek stílusát. A modern építészetben a világos, számtalan üvegtáblája miatt átlátható épület bizalmat, megbízhatóságot sugároz. Számos egyéb előnnyel jár az automata ajtók telepítése, lássuk tehát az automatizálás kérdéskörét irodaházak esetén.

Akár közintézmény vagy versenyszférában működő cég irodaházáról legyen szó, minden esetben jó automatizált ajtókkal felszerelt épületben dolgozni. Az ügyfelek, a versenytársak és a kollégák komfort- és biztonságérzete azonnal magasabb szintre emelkedik, ha már az épületbe történő bejutáskor érintésmentes ajtókkal találkozhatnak.

Cégünk a különböző iparágak számára kifejlesztett automata ajtónyitás szakértőjeként az irodaházakban történő automatizálásra is tud megoldást nyújtani. Az ilyen típusú nyílászárók előnyeit mutatjuk be mai cikkünkben.

Automatizálás irodaházak esetén

A homlokzatok stílusalkotó elemei a modern hangulatú automata bejárati ajtók. Az íves, félköríves változatok jól átláthatóak, és minőségi szerkezetük miatt hosszú évekig képesek alacsony zajszinttel működni.

A padlóba süllyeszthető rendszerek igazán nagy szabadságot hagynak az építészek számára. Az automata tolóajtó meghajtások között igazi gyöngyszem a record SU modell, mely akár 4 méter széles ajtó mozgatására is képes. Üzembiztosan és gördülékenyen végzik feladatukat az összehangolt rendszerek, melyek segítségével tökéletesen automatizált rendszer működhet az irodaházban.

Energiatakarékosság

Napjainkban az energiatakarékosság fontos kérdés a vállalkozások és a közintézmények esetében egyaránt. A magas rezsiszámlák, a megszorítások közepette a költséghatékony működés alapvető. Az általunk forgalmazott valamennyi automata ajtó gyorsan és energiatakarékos módon végzi el feladatát. Nemcsak a motor működése hatékony, hanem a gyors ajtómozgatás hatására kevésbé áramlik ki a hő vagy a hűtött levegő a szabadba. Ezáltal a klíma és a fűtőberendezés használata költséghatékonyabbá válik.

Az ajtónyitó berendezések fali kezelőegysége lezárható. A kizárólag a beállított automata rendszer alapján működő ajtókkal megakadályozható, hogy a kollégák és ügyfelek nyitva hagyjanak véletlenül egy-egy ajtót, ezzel csökkentve a helyiségek hűtésének, fűtésének hatékonyságát.

Biztonság

A jelentős forgalommal bíró közintézmények vagy vállalkozások irodaépületének biztonsága szintén fontos kérdés. Az automata FAAC ajtók mindegyike biztonsági üveggel és/vagy fix panellekkel készül, így tökéletesen készek az alapvető vagyonvédelemre. Az akadálymentes megközelítés szintén kardinális kérdés, mely az önműködően nyíló ajtókkal részben biztosítható.

A tökéletesen beállított érzékelés technológiának köszönhetően bízhatunk abban, hogy az ajtónyitás abszolút gördülékeny lesz, csak akkor nyit és zár az automatizmus, amikor arra szükség van.

Egyéb kiegészítők

Olyan kiegészítőkkel szerelhetőek fel ezek az egységek, melyek praktikus, illetve sok esetben szinte futurisztikus megoldásokat kínálnak. A higiénia napjainkban elsőrendű szempont, így az irodaházak ajtajainak nyitásánál is hasznos, ha nem kell megérinteni semmilyen felületet a ki- és bejutáshoz. Az infravörös érzékelővel ellátott érintés nélküli ajtónyitó szerkezet csak egy a legújabb technológiával készült ajtónyitók közül. Érdemes körülnézni a FAAC Hungary Kft. kínálatában és a megfelelő mechanizmust választani.

A FAAC Hungary Kft. munkatársai segítőkészen állnak rendelkezésre irodaházak automatizálásával kapcsolatban is, várjuk megkeresését

vissza
Loading...