hu

Cégünkről

                                                        

FAAC Hungary

Már recordként is a svájci gyökerekkel megtapasztaltuk, hogy milyen egy nagy múltra visszatekintő és folyamatos fejlesztéseket eszközölő, a legjobb minőséget megkövetelő cég tagjának – leányvállalatának lenni. Most azonban a FAAC színeiben szintet lépünk. Immáron a record „mindig biztosan, mindig megbízhatóan” szlogenje kiegészül a FAAC által preferált elkötelezettség, képesség, és a „meg tudom csinálni” hozzáállással. Az új termékek bevezetése mellett pedig 2025. szeptember 30-ig mi maradunk a record kizárólagos képviselői is Magyarországon.

Egy kis FAAC történelem

1965-ben Giuseppe Manini, akkori építési vállalkozó észrevette, hogy a társasházak kapuit mindig nyitva hagyták. Kinyitásukhoz ki kellett szállni a kocsiból, áthaladás után pedig senki sem ment vissza, hogy becsukja maga után. Erre talált ki megoldást.       

Ahogy az őt megelőző nagy feltalálók, Manini is a hidraulikus technológia terén kísérletezett. Az eredmény, a FAAC termékcsalád elődje: a 750-es földalatti hajtás lett - az első automatikus kapumozgató rendszer. Ezt követte a 400-as, az első nyílókapu mozgató modell és a jelenlegi hidraulikus termékcsalád fő termékei, amelyek forgalmazásához valódi értékesítési hálózatot kellett létrehoznia.

1965 és 1974 között a cég eredeti kisüzemi gyártási rendszere átalakult olyan ipari tömeggyártási rendszerré, amely képes fenntartani a magas minőségi követelményeket. A 402-es volt az első termék, melyet az új sorozatgyártás hozott létre. Fröccsöntött alumínium öntőformákat vezettek be, új anyagokat fejlesztettek ki – például a szelepek POM-ját és átvették a Gerotor szivattyúkat, melyek csendesebbek és hatékonyabbak, mint a fogaskerekes szivattyúk. Ezek és más alkatrészek járultak hozzá a teljesítmény és a termékinnováció javításához.

Megnyíltak az első leányvállalatok, melyek közvetlenül a központi üzemhez csatlakozva biztosították a termékek külföldön történő terjesztését. A siker Olaszországon kívülre is kiterjedt, és két újabb leányvállalat nyitásához vezetett. Ugyanakkor Zola Predosa-ban megnyílt a vállalat központja.

1985 és 1994 között az elektronika fejlődése és a korábban csak a személyi számítógépek területén megtalálható technológiák bevezetése új korszakot jelentett a FAAC - termékek számára. A mikroprocesszoros elektronikus vezérlőkártyák bevezetése lehetővé tette az egyszerű nyitásnál és zárásnál jóval több funkcióval rendelkező termékek kifejlesztését. A FAAC minőségi törekvése minden területen az elektronikai alkatrészek gyártásának megkezdéséhez vezetett Írországban - ahol a világ legjobb alkatrészeit gyártották, kiszolgálva az elektronikai piac egyik legnagyobb nemzetközi szereplőjének igényeit. Ugyanebben az időszakban érkezett meg a BLUE LINE, az eddigi első, standard kivitelű kiegészítők sora.

Az elektromechanikus termékek bevezetése kibővítette a felhasználói bázist. Ezzel párhuzamosan a FAAC kifejlesztett egy futurisztikus adót, ami önálló tanulási technológiával rendelkezett. Ez a találmány lehetővé tette a rendszerek adókkal való felszerelését, hogy elkerüljék az ugrókódok bevezetésének szükségességét. Ezeknek a kódoknak az algoritmus általi automatikus előállítása sokkal nehezebbé tette az adó másolását, jelentősen javítva ezzel a rendszer biztonságát.

1995 és 2004 között az SMT megérkezésével az elektronikus vezérlőkártyák, valamint az azokat használó termékek sokkal kisebbek lettek. A miniatürizált távadók megnyitották az utat a ma is használt, kis méretű távirányítók előtt. A jelentős tervezési beruházások egyre összetettebb és intelligensebb vezérlőkártyákat, valamint a gyártásukhoz szükséges technológia kifejlesztését eredményezték. Bevezették a BUS 2EASY kétvezetékes rendszert, ami jelentősen leegyszerűsíti a rendszerek és perifériák telepítését.

A minőség iránti elkötelezettség nagyobb ellenőrzést igényelt a terméktervezés folyamata felett. A 3D CAD rendszer bevezetése felgyorsította a prototípusok készítését és az alkatrészek fejlesztését. Lehetővé vált az összeszerelés lehetséges interferenciapontjainak kiszámítása és elkerülése is, ami egyszerűen elképzelhetetlen volt a régi 2D-s tervezési rendszerben.

2005 és 2014 között a 24 V-os technológia bevezetése nem csak a pontosabb motorvezérlést tette lehetővé, hanem a legújabb biztonsági előírásoknak való megfelelést is, anélkül, hogy további biztonsági eszközökre lett volna szükség.

A hidraulikus működtetők 24 V-os vezérlési technológiával történő felszerelése az új HYBRID termékcsalád kifejlesztéséhez vezetett,  kombinálva a teljesítményt és a biztonságot egyetlen termékben. Az energiatakarékosság még nem volt sürgető követelmény, amikor a  FAAC szabadalmaztatott CYCLO rendszere növelte a hajtóművek hatékonyságát és csökkentette a fogyasztását. Ez egy olyan koncepciót eredményezett, amelynek célja a fejlesztés a közeljövőben: SAFE & GREEN, később a 230 V-os rendszerekre is alkalmazva.

Noha rendkívül hatékony, a tömegtermelés már nem volt képes kielégíteni az egyedi termékek iránti növekvő keresletet. A FAAC ezért  átvette a TOYOTA SYSTEM rendszert. A gyártósorokat az ONE PIECE FLOW elv szerint szervezték. Mindegyik terméket egyetlen  ciklusban állították össze a jobb rugalmasság, a jobb minőség és a nagyobb termelési kapacitás érdekében.

A logisztikát hasonló módon vizsgálták felül: az ország körüli kis raktárakat nagyobb egységek váltották fel, amelyek képesek több  termék raktározására és a kérések gyorsabb feldolgozására.

2015 – től napjainkig, vagyis a jelen

Az Innováció, szakértelem és bátorság új utat tör magának: ezek az értékek jellemezték a FAAC-csoport teljes történetét. Minden lépést előremutató és úttörő szemlélet jellemez, amelyek alapvető tulajdonságai a biztos jövő építése iránt elkötelezett vállalatnak.

Megalakulása után 50 évvel a FAAC tisztelegni kíván ezen értékek előtt, megünnepelve Giuseppe Manini életét, aki elsőként keresett új távlatokat, és elsőként alkalmazta azt a megközelítést, amely ma már vállalatunkat, munkatársainkat és partnereinket egyaránt jellemzi.

         

 

Loading...