hu

Irodaépületek

„A közintézmények esetében alapelvárás a biztonságos és akadálymentes megközelíthetőség.”

Az automata ajtók számos előnnyel bírnak a közintézmények számára is. Külön-külön is komoly értéket képviselnek, együttes előnyeik azonban mind anyagi, mind üzleti szempontból kiemelt fontosságúak lehetnek. Felsorolunk néhányat az előnyökből.  Ezek közül eldöntheti, hogy melyiket szeretné élvezni, s melyiknél gondolja úgy, hogy az nem lényeges az Ön üzlete szempontjából.

BIZTONSÁG

Mivel minden record ajtó biztonsági üveggel és/vagy fix panelekkel készül, az alapvető vagyonvédelem automatikusan adott. A közintézményekben használt ajtók esetében az ajtón áthaladók biztonsága éppolyan lényeges, mint a vagyonvédelem, s mivel a közintézmények látogatottsága és forgalma igen jelentős, így a megközelíthetőség és az akadálymentesítés megvalósításában páratlan segítséget nyújtanak az automata ajtók. A jelenlegi svájci érzékelés-technológiának köszönhetően nincs olyan kialakítású tér, ahol ne lehetne szélsőséges esetben akár 20-30 cm-es pontossággal meghatározni az észlelési zónákat, kizárva azokat a területeket, ahonnan nem kívánunk érzékelni. Ezáltal az ajtó csak akkor nyit, ha kell és soha nem zár vissza, ha nem szabad.

SZABÁLYOZOTT NYITÁS

Mivel az ajtók bármivel - így távirányítóval is - vezérelhetők, használatukkal korlátozhatjuk üzleten belül a vevők, vagy akár saját kollégáink mozgását, s azokat nemcsak nyithatjuk, hanem zárhatjuk (akár távolról is) egy esetleges, hirtelen fellépő probléma, például lopás alkalmával.

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

A közintézmények igazán szerény forrásokból kénytelenek gazdálkodni, így számukra kiemelten fontos a költséghatékony működés. A record automata ajtó gyors és energiatakarékos működésével megszünteti a felesleges légáramlást, ezáltal csökkenti a fűtés ill. hűtés költségeit. Az ajtók fali kezelőegysége lezárható, így egy nyári légkondicionált, vagy téli fűtési szezonban kizárható az alkalmazottak számára sokszor nem olyan fontossággal kezelt nyitott ajtók kérdése. Biztosan tudja, hogy milyen súlyos ezer forintokban mérhető mindössze egyetlen „túlszellőztetett” nap költségigénye is. Ha pedig ez rendszeres, akkor akár egy-egy alkalmazott fizetésének tekintélyes részével is megegyezhet a költségmegtakarítás. Amennyiben pedig van elég hely a bejáratnál egy szélfogó kialakítására, úgy az azzal elérhető energiamegtakarítás azonnali, jól érezhető különbséget tud eredményezni. Ha az Ön számára fontos a ZÖLD gondolkodás és az ezzel együtt járó költségcsökkentés, akkor az automata ajtó az ideális választás.

automatic sliding door record

Kétségtelen, hogy az automata tolóajtók adják sikerünk alapját. Vevőink legtöbbje e típust keresi, mivel igen sokoldalú. Az alakíthatóság az üvegválasztékkal kezdődik, az ajtóprofilok és keretek felületkezelésének sokszínűségével folytatódik, mely az elegancia fókuszba állításának érdekében a keret nélküli ajtókig folytatódhat. E sokszínűség már az ajtó kiválasztásakor is igényli az Ön kreativitását!

Minden ajtónk rendelkezik menekülési útvonalra elhelyezéshez hatósági engedéllyel, de e területen is vannak speciális lehetőségek. A redundáns modell (RED) például két motort tartalmaz, két körös független vezérlés és egy spec. akkumulátor biztosítja a biztonsági működést áramszünet idején, míg a mechanikus energiatárolós verzió (CO48) a francia piacon kedvelt pániknyitó

record K 41

Négyszárnyú automatikus vagy kézi forgóajtó, amely különböző kivitelekben érhető el.

record RST 20

Íves, félköríves tolóajtók

Kör alakú és íves tolóajtóink kiválóan alkalmasak arra, hogy homlokzatok stílusalkotó elemei legyenek. A forgóajtóhoz hasonló formájuk egyedülálló eleganciát biztosítanak, azonban szerkezetileg kevésbé összetettek, így rendkívül jól variálható kialakítási lehetőségeket biztosítanak, melyhez a forgóajtókhoz képest kedvezőbb ár is párosul. Az ajtó tetszőleges sugárban rendelhető, s befelé és kifelé is lehetővé teszi az ív kialakítását.

record S 16 SU

A padlóba süllyeszthető rendszereink az építészeknek nagyobb teret hagynak az elragadó kialakításra. Ezzel a fejlesztőink kihangsúlyozták azt a tényt, hogy ez a meghajtó egység nem egy hagyományos a sorozatból való, amelyet egyszerűen módosítanak, hanem egy olyan, amelynek egy specifikus alkalmazás igényeinek kell megfelelnie. Egy olyan igény, amely releváns nemcsak a funkcionális biztonság tekintetében, hanem minimálisra szorítja a kopást és a rendszeres karbantartás szükségességét hangsúlyozza.

Loading...