hu

Kórház, Egészségügy

Az automata ajtók számos előnnyel bírnak egy egészségügyi intézmény számára. Ilyenek többek között :

  • költséghatékonyság
  • biztonság
  • higiénia
  • energiatakarékosság

Ajtóink svájci származása és munkánk minősége együttesen biztosítják a hazai piac általában legjobb árú, ám emellett a legjobb minőségű-, leghosszabb gondtalan használati időt biztosító automata ajtóit, melyek részleteiben a következők:

KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG

A költséghatékonyság egy egészségügyi intézmény esetében kiemelt fontosságú, ugyanakkor nem mehet a biztonság rovására. Mivel a kórházak anyagi erőforrásai általában korlátozottak, tudunk segíteni a megfelelő nyílászáró kiválasztásánál. Az automata nyílászárók egyik legfontosabb előnye, hogy áruk ma már versenyképes az alumínium nyílászárókkal összevetve is. Emellett szívesen segítünk a megfelelő ajtó kiválasztásában, hogy csak oda tervezzenek költségesebb ajtót, ahová kell, s ne általánosan, mivel így tetemes költségmegtakarítás érhető el egy általános típus-meghatározás helyett.

BIZTONSÁG

Mivel minden record ajtó biztonsági üveggel készül az alapvető védelem automatikusan adott. Egy egészségügyi intézményben használt ajtók esetében általában nem a vagyonvédelem a lényeges, hanem az ajtón áthaladók biztonsága. A jelenlegi svájci megoldásoknak köszönhetően nincs olyan kialakítású tér, ahol ne lehetne szélsőséges esetben akár 20-30cm-es pontossággal meghatározni az érzékelési zónákat, kizárva azokat a területeket, ahonnan nem kívánunk érzékelni. Ezáltal az ajtó csak akkor nyit, ha kell és soha nem zár vissza, ha nem szabad.

HIGIÉNIA

A kórházban tartózkodó betegek, legyengült immunállapotuk miatt fogékonyak lehetnek bármely fertőzésre, ugyanakkor potenciálisan fertőző források is, melyet közvetett módon befolyásol az épület padozatának, falainak, berendezési tárgyainak állapota. Azonban a higiénia a megfelelő nyílászáróknál kezdődik, azaz, hogy a járványok megelőzése szempontjából is kiemelten fontos, hogy milyen ajtók kerülnek kiépítésre a kórtermek, a műtők, a vizsgáló- és kezelő helyiségek, a folyosók, a mellékhelyiségek, a laboratórium, a konyha, a tálalók, a mosogatók, a szennyesruha raktár, a mosoda stb. eseteiben. Fontos, hogy olyan nyílászárók kerüljenek a kórházba, amelyek szerkezetük, összetételük, anyagminőségük miatt könnyen tisztíthatóak. Emellett sokak számára lényeges, hogy ne kelljen kézzel érinteniük lehetőleg semmit, amit más előttük megfoghatott, így a mozgásérzékelőkkel ellátott nyílászárók észrevétlenül az emberek tudatalattijában is pozitív nyomot hagynak, és nem utolsó sorban megakadályozhatják a fertőzések terjedését a kórházban!

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

Az egészségügyi intézmény dolgozói és látogatói által nyitva hagyott ajtóknak az energiaveszteség miatt igen nagy a költségigénye. Az energiatakarékos automata ajtókkal azonban akár egy alkalmazott fizetésének megfelelő összeggel is csökkenhetnek kiadásai. Amennyiben pedig van elég hely a bejáratnál egy szélfogó kialakítására, úgy az azzal elérhető energiamegtakarítás azonnali, jól érezhető különbséget tud eredményezni. Ha az Ön számára fontos az energiatakarékos megoldás, és az ezzel együtt járó költségcsökkenés, akkor az automata ajtó az ideális választás.

record CLEAN K1-A / K2-A

A record CLEAN-sorozatának alapjául a K1 egyoldalas ajtók és a K2 kétoldalú tolóajtók szolgálnak. Ezen ajtók az ajtólap anyagválasztékában és felületében, valamint a keret elrendezésében és a tömítő rendszerükben sokféleképpen kombinálhatók, melyből széleskörű felhasználási spektrum adódik.

automatic sliding door record

Kétségtelen, hogy az automata tolóajtók adják sikerünk alapját. Vevőink legtöbbje e típust keresi, mivel igen sokoldalú. Az alakíthatóság az üvegválasztékkal kezdődik, az ajtóprofilok és keretek felületkezelésének sokszínűségével folytatódik, mely az elegancia fókuszba állításának érdekében a keret nélküli ajtókig folytatódhat. E sokszínűség már az ajtó kiválasztásakor is igényli az Ön kreativitását!

Minden ajtónk rendelkezik menekülési útvonalra elhelyezéshez hatósági engedéllyel, de e területen is vannak speciális lehetőségek. A redundáns modell (RED) például két motort tartalmaz, két körös független vezérlés és egy spec. akkumulátor biztosítja a biztonsági működést áramszünet idején, míg a mechanikus energiatárolós verzió (CO48) a francia piacon kedvelt pániknyitó

record FTA 20 – automatic folding doors

A harmonika ajtók egész más elven működnek, mint az automata ajtók általában. Nincsenek széttolódó ajtószárnyak, nincs jobb - és baloldalon helyigénye. Mivel a szabad nyílás 4 ajtólappal van lefedve, így a csuklós mozgásnak köszönhetően az ajtó síkjából minimális mértékben kilógva foglalnak helyet a nyitott állapotban lévő ajtólapok. Minden olyan helyre javasolt, ahol 2 szárnyú automata nyíló ajtót (lengőajtót) terveztek, mivel azokkal összehasonlítva mind árban, mind praktikumban, mind élettartamban jobb értékeket mutatnak.

record DFA 127 INVERSE

A record DFA 127 IN lehetővé teszi az ajtók tápellátás nélküli biztonságos és megbízható nyitását is. A motorral végzett zárási ciklus során a nyitáshoz szükséges energiát egy rugó mechanikusan eltárolja. Ha füst töltené meg az épületet, a független hő- és füstelvezető (RWA) rendszer átveszi az irányítást, és az IN típus megbízhatóan kinyílik még áramkimaradás esetén is. Az ajtó így megfelelővé válik arra, hogy friss levegőt engedjen az épületbe, illetve szabad utat adjon a füstnek és a hőnek.

record CLEAN T2-A

Vonzó és megbízható, de kivitelezésében és a mozgékonyságában még lenyűgözőbb a két-, illetve négyszárnyú teleszkópos tolóajtónk. Köszönhetően a szűkebb ajtószárnyaknak, körülbelül 30%-kal kevesebb helyre van szüksége, mint a standard tolóajtónak.

Loading...