hu

Patika, Gyógyszertár

„…Egy patika bejárata legyen higiénikus, biztonságos és akadálymentes!”

A record automata ajtók számos előnnyel bírnak a patika tulajdonosok számára is.

Külön-külön is komoly értéket képviselnek, együttes előnyeik azonban mind anyagi-, mind üzleti szempontból kiemelt fontosságúak lehetnek. Felsorolunk néhányat az előnyökből.  Ezek közül eldöntheti, hogy melyiket szeretné élvezni, s melyiknél gondolja úgy, hogy az nem lényeges az Ön üzlete szempontjából.

HIGIÉNIA

A patikába látogató betegek, legyengült immunállapotuk miatt fogékonyak lehetnek bármely fertőzésre, ugyanakkor potenciálisan fertőző források is, így - már csak a fertőzések megelőzése szempontjából is - kiemelten fontos, hogy ezeken a helyeken automata ajtók kerüljenek beépítésre. Fontos, hogy könnyen tisztíthatók legyenek, ne kelljen kézzel érinteni őket, emellett a csendesen működő automata ajtók - másodlagos előnyként - az emberek tudatalattijában is pozitív nyomot hagynak.

BIZTONSÁG

Mivel minden record ajtó biztonsági üveggel, vagy fix panelekkel készül, az alapvető vagyonvédelem automatikusan adott. Az egészségügyi intézményben használt ajtók esetében azonban általában nem a vagyonvédelem a lényeges, hanem az ajtón áthaladók biztonsága. A patika olyan jelentős forgalmú üzlethelyiség, ahol az akadálymentesítés az idős, beteg vagy éppen mozgáskorlátozott személyek számára nyújt nélkülözhetetlen segítséget. A jelenlegi svájci érzékelő-technológiának köszönhetően nincs olyan kialakítású tér, ahol ne lehetne szélsőséges esetben akár 20-30 cm-es pontossággal meghatározni az észlelési zónákat, kizárva azokat a területeket, ahonnan nem kívánunk érzékelni. Ezáltal az ajtó csak akkor nyit, ha kell és soha nem zár vissza, ha nem szabad. Az akadálymentes ajtó kényelmes és biztonságos áthaladást biztosít a betegek számára. 

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

A record automata ajtó gyors és energiatakarékos működésével megszünteti a felesleges légáramlást, ezáltal csökkenti a fűtés, ill. hűtés költségeit. Az ajtók fali kezelőegysége lezárható, így egy nyári légkondicionált, vagy téli fűtési szezonban kizárható az alkalmazottak számára sokszor nem olyan fontossággal kezelt nyitott ajtók kérdése. Könnyen kiszámítható, hogy milyen súlyos ezer forintokban mérhető mindössze egyetlen „túlszellőztetett” nap költségigénye is. Ha pedig ez rendszeres, akkor akár egy-egy alkalmazott fizetésének tekintélyes részével is megegyezhet egy automata ajtós költségmegtakarítás. Amennyiben pedig van elég hely a bejáratnál egy szélfogó kialakítására, úgy az azzal elérhető energiamegtakarítás azonnali, jól érezhető különbséget tud eredményezni. Ha az Ön számára fontos a ZÖLD gondolkodás és az ezzel együtt járó költségcsökkentés, akkor az automata ajtó az ideális választása.

automatic sliding door record

Kétségtelen, hogy az automata tolóajtók adják sikerünk alapját. Vevőink legtöbbje e típust keresi, mivel igen sokoldalú. Az alakíthatóság az üvegválasztékkal kezdődik, az ajtóprofilok és keretek felületkezelésének sokszínűségével folytatódik, mely az elegancia fókuszba állításának érdekében a keret nélküli ajtókig folytatódhat. E sokszínűség már az ajtó kiválasztásakor is igényli az Ön kreativitását!

Minden ajtónk rendelkezik menekülési útvonalra elhelyezéshez hatósági engedéllyel, de e területen is vannak speciális lehetőségek. A redundáns modell (RED) például két motort tartalmaz, két körös független vezérlés és egy spec. akkumulátor biztosítja a biztonsági működést áramszünet idején, míg a mechanikus energiatárolós verzió (CO48) a francia piacon kedvelt pániknyitó

record FTA 20 – automatic folding doors

A harmonika ajtók egész más elven működnek, mint az automata ajtók általában. Nincsenek széttolódó ajtószárnyak, nincs jobb - és baloldalon helyigénye. Mivel a szabad nyílás 4 ajtólappal van lefedve, így a csuklós mozgásnak köszönhetően az ajtó síkjából minimális mértékben kilógva foglalnak helyet a nyitott állapotban lévő ajtólapok. Minden olyan helyre javasolt, ahol 2 szárnyú automata nyíló ajtót (lengőajtót) terveztek, mivel azokkal összehasonlítva mind árban, mind praktikumban, mind élettartamban jobb értékeket mutatnak.

record DFA 127 INVERSE

A record DFA 127 IN lehetővé teszi az ajtók tápellátás nélküli biztonságos és megbízható nyitását is. A motorral végzett zárási ciklus során a nyitáshoz szükséges energiát egy rugó mechanikusan eltárolja. Ha füst töltené meg az épületet, a független hő- és füstelvezető (RWA) rendszer átveszi az irányítást, és az IN típus megbízhatóan kinyílik még áramkimaradás esetén is. Az ajtó így megfelelővé válik arra, hogy friss levegőt engedjen az épületbe, illetve szabad utat adjon a füstnek és a hőnek.

record SAFECORD RC 2

A record SAFECORD RC 2-at olyan felhasználóknak tervezték, akik átlagon feletti betörésvédelmi igényeik mellett, élvezni szeretnék az automata tolóajtó nyújtotta előnyöket is.

Loading...