hu

Hanggátló tolóajtók

A hangszigetelt ajtók használata

A zajterhelés és a stressz elkerülésére a vállalatok és intézmények magas követelményeket támasztanak a hangszigeteléssel szemben, annak érdekében, hogy megvédjék az embereket és a környezetet. Ezért a jól hangszigetelt ajtónak nagy jelentősége van.

Hangszigetelt ajtókat használnak többek között színházakban, játékszínekben, operaházakban, irodákban, konferenciatermekben, kulturális központokban, diszkókban, zenei rendezvényeken, koncerttermekben, TV- és rádióstúdiókban, valamint tesztelő helyiségekben, műszaki (akusztikai) helyiségekben, egészségügyi központokban és az iparban, ahol a hang fontos vagy zavaró tényező lehet.

Nagy hangcsillapítású ajtók

Bár a hangszigetelt ajtók a tervezés, a méret és a vastagság tekintetében eltérőek, az ajtók váza többnyire azonos. A külső felületek többek között (elő)galvanizált acélból, rozsdamentes acélból vagy alumíniumból készülnek. A belső oldal szigetelőanyagból, például kőzetgyapotból vagy üveggyapotból áll (esetleg rezgéscsillapító és/vagy gipszkarton lapból is). A felhasznált anyagoknak speciális hangszigetelési, hangelnyelési és rezgés-szigetelési tulajdonságai vannak. Ezen kívül további szigetelő gumitömítés található az ajtók körül, ezáltal az ajtólapok teljesen zártak.

A nagy csillapítási értékkel rendelkező kiváló minőségű record hangszigetelő ajtókat külső és belső ajtóként is lehet használni.

A record K1 dB hangszigetelő ajtó a record CLEAN sorozat kézi működtetésű K1, vagy a K1-A automatikus működésű hangcsillapító ajtaján alapul. A különböző kivitelek rendelhetők 34 dB, 37 dB, 39 dB és 42 dB hangcsillapítási értékkel. Az ajtók bevizsgálása az ISO 10140-1: 2010 szerint történik.

record CLEAN K1-A -dB

A record CLEAN K1-A -dB ajtó belseje zajelnyelő és gumitömítéssel borított. Elérhető az alábbi hangszigetelő nagyságrendekben: 34 dB, 37 dB és 42 dB. A felülete szabadon tervezhető nemesacélból vagy HPL-ből. Az anyagok kombinációja is lehetséges.

record CLEAN T2-A

Vonzó és megbízható, de kivitelezésében és a mozgékonyságában még lenyűgözőbb a két-, illetve négyszárnyú teleszkópos tolóajtónk. Köszönhetően a szűkebb ajtószárnyaknak, körülbelül 30%-kal kevesebb helyre van szüksége, mint a standard tolóajtónak.

automatic sliding door record

A record THERMCORD egy automata lineáris ajtórendszer, mely termikusan elválasztott keretprofilja révén hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Egy arra tervezett szigetelő üveggel összekapcsolva az ift Rosenheim 1,4 W / m2 K értéket elérhető hőátadási tényezőt (UD) állapított meg a szokványos piaci ajtómérethez viszonyítva. A THERMCORD bel- vagy kültéri ajtóként olyan helyeken használható, ahol – akár csak átmenetileg is – nagy a hőmérséklet-különbség.

Loading...