hu

Rejtett meghajtás

Ahol nem a "hagyományos" megoldások számítanak

A padlóba süllyesztett kivitelű termékeink fejlesztése során célunk az volt, hogy a record ajtókra jellemző megbízhatóság, halk működés, magas színvonalú svájci minőség megőrzése mellett alternatívát kínáljunk ott, ahol nem megengedett a nyílászárók látható módon történő automatikus mozgatása.
Nem elhanyagolható szempont, hogy a padlóba süllyesztet ajtók javítása karbantartása nem bonyolultabb a „hagyományos” kivitelű ajtókhoz képest, valamint a hatékony por és csapadék elleni beszivárgás vádelem miatt, az üzemeltetési költségek sem magasabbak.

 

A rejtett meghajtás akkor jöhet szóba, ahol a hagyományos értelemben vett elegancia nem elegendő. Olyan helyeken,

  • ahol az épület megjelenésében az extra elegancia dominál
  • ahol elvárás a kifejezetten egységes homlokzati felület
  • ahol nem elfogadható még egy ~10 cm-es látható sínrendszer sem
  • ahol extra nagyméretű és/vagy súlyú ajtólapok megmozgatása szükséges (max. 400 kg)
  • ahol láthatatlan módon szeretnék az automata ajtók nyújtotta előnyöket élvezni

Ott a megoldást a padlóba süllyesztett automatikák jelentik.

record C 127

Jól kidolgozott alapelv termékeink fejlesztéséhez és azok feltűnően könnyű mozgásához. Kitűnő példa erre a forgószárnyú ajtók automatizálására tervezett record DFA 127, melyből teljes terhelés esetén is csupán halk alapzaj hallható. Az itt kínált, padló alá beépíthető elemmel ez oly mértékben csökkenthető, hogy az ajtó mozgása gyakorlatilag zajtalanul megy végbe.

record C 90 SU

A lengőajtó meghajtására a record kétféle padlóba süllyesztett kivitelt kínál, a C 90 SU és a C 127 modelleket. Az előbbi kifejezetten akár 600 kilót is elérő súlyú ajtóra lett tervezve. A beépített rozsdamentes acél ház integrált padló csapágyakat tartalmaz. A meghajtó egység egy elektromechanikus rendszerből áll, nagy teljesítményű fogaskerekekkel és alacsony erőátviteli zajszinttel. Áramkimaradás esetén lehetőség van vésznyitásra, mivel az ajtószárnyakat erőfeszítés nélkül lehet mozgatni, amennyiben az áramkimaradás a vártnál hosszabb ideig tartana.

record R 61 SU

A kör alakú és íves tolóajtók minden homlokzatnak stílusos jelleget kölcsönöznek. A forgóajtóhoz hasonló páratlan eleganciát biztosítanak, azzal ellentétben azonban kevésbé összetettek és rugalmasabban alakítható megoldások.

A record R 61 SU egy padlóba süllyesztett sínrendszerrel és elektromos hajtással kialakított íves tolóajtó. A hajlítási ív sugarára vonatkozóan nincsenek korlátozások, így gyakorlatilag bármilyen elképzelés megvalósítható ezzel a megoldással, hiszen tetszőleges sugárban rendelhetők, s befelé vagy kifelé is ívelhetők.

record S 16 SU

A padlóba süllyeszthető rendszereink az építészeknek nagyobb teret hagynak az elragadó kialakításra. Ezzel a fejlesztőink kihangsúlyozták azt a tényt, hogy ez a meghajtó egység nem egy hagyományos a sorozatból való, amelyet egyszerűen módosítanak, hanem egy olyan, amelynek egy specifikus alkalmazás igényeinek kell megfelelnie. Egy olyan igény, amely releváns nemcsak a funkcionális biztonság tekintetében, hanem minimálisra szorítja a kopást és a rendszeres karbantartás szükségességét hangsúlyozza.

Loading...