hu

record DFA 127 – az univerzális meghajtórendszer lengőajtókhoz

A record DFA 127 a lengőajtók automatizálásának univerzális meghajtórendszere. Karakterjegyei a kifinomult technológia, a kompakt design, és különösen a record legendásan sima, halk működése. Széleskörű alkalmazhatósága teljeskörű meghajtóvá teszi, amely igen különböző igényeket tud kielégíteni, legyen szó akár egy, akár kétszárnyú ajtóról. A sokoldalú felhasználhatósága teszi alkalmassá a szabad menekülési, valamint a hő-, és füstelvezető útvonalak biztosítására, vagy akár füst-, vagy tűzgátló ajtók telepítésére. A record DFA127 típusú automatika elérhető mind felső, mind pedig padlóba süllyesztett hajtással.

Univerzális alkalmazhatóság

Univerzális jellemzőit nagyobb részben elektro-mechanikus kialakításának, kisebb részben pedig a moduláris designnak köszönheti. Amikor a meghajtómotor üzemel, folyamatosan megfeszíti a meghajtóházba integrált rugót. A záró mozgatás a rugó által tárolt energiát használja fel, amelyre szükség esetén a motor szintén rásegít. A páratlan mechanikai kialakítás az ajtószárny nyitási terében még motoros rásegítés hiányában is optimális energiafelhasználást biztosít. Erre az ajtó végpontig tartó megbízható mozgatásához van szükség, például a huzat okozta ellenállás legyőzésére. Továbbá így felel meg a jelenlegi biztonsági előírások normáinak és szabványainak.

A record DFA 127 az EN4 és EN6 közötti mérettartományba eső ajtók működtetésére alkalmas. Az eltérő rugóerő-szükségletet a speciális állítócsavar segítségével a helyszínen gyorsan és pontosan be lehet állítani.

A részletek tekintetében ez a modell számos, további kifinomult jellemvonással rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az előre definiált ajtótípusok gyors és egyszerű igazítását a helyi és országspecifikus körülményekhez.

record DFA 127 FULL POWER

A record DFA 127 FP valóságos erőműnek számít a record nyílóajtó automatika családjában. Szabályozható rugóerejének köszönhetően sokoldalúan alkalmazható, és adaptálható az EN4 és EN6 közötti – azaz a legnagyobb méretű – ajtókhoz is. Alkalmazása rendkívüli flexibilitást biztosít az üzemeltetőknek. Kifinomult mechanikáját a record saját, svájci fejlesztésű vezérlése irányítja, s a teljes nyitási zónában optimális energiahasználatot biztosít, komplex funkcionalitást tesz elérhetővé.

record DFA 127 INVERSE

A record DFA 127 IN lehetővé teszi az ajtók tápellátás nélküli biztonságos és megbízható nyitását is. A motorral végzett zárási ciklus során a nyitáshoz szükséges energiát egy rugó mechanikusan eltárolja. Ha füst töltené meg az épületet, a független hő- és füstelvezető (RWA) rendszer átveszi az irányítást, és az IN típus megbízhatóan kinyílik még áramkimaradás esetén is. Az ajtó így megfelelővé válik arra, hogy friss levegőt engedjen az épületbe, illetve szabad utat adjon a füstnek és a hőnek.

record DFA 127 TŰZGÁTLÓ

A record DFA 127 F speciális füst- és tűzvédelmi ajtókhoz is használható. Tűz esetén a füst és hőérzékelőből vagy a tűzjelző rendszerből érkező jelzésre az útvonalat rugóerővel azonnal lezárja. Az SFR 127 mechanikus, szekvenciális vezérlése, kétszárnyú tűzvédelmi ajtókra való felszerelhetőséget is lehetővé tesz.

record DFA 127 LOW ENERGY

A record DFA 127 LE az ideális választás olyan környezetekben, ahol az emberek lassabban mozognak, reakcióképességük csökkent, mint például a kórházakban és idősek otthonában. A kinetikus energia itt 1,69 joule-ra korlátozott, ami még biztonsági érzékelők nélkül is gondoskodik arról, hogy a nyitási zónában tartózkodók testi épsége ne kerüljön veszélybe.

record C 127

Jól kidolgozott alapelv termékeink fejlesztéséhez és azok feltűnően könnyű mozgásához. Kitűnő példa erre a forgószárnyú ajtók automatizálására tervezett record DFA 127, melyből teljes terhelés esetén is csupán halk alapzaj hallható. Az itt kínált, padló alá beépíthető elemmel ez oly mértékben csökkenthető, hogy az ajtó mozgása gyakorlatilag zajtalanul megy végbe.

record C 90 SU

A lengőajtó meghajtására a record kétféle padlóba süllyesztett kivitelt kínál, a C 90 SU és a C 127 modelleket. Az előbbi kifejezetten akár 600 kilót is elérő súlyú ajtóra lett tervezve. A beépített rozsdamentes acél ház integrált padló csapágyakat tartalmaz. A meghajtó egység egy elektromechanikus rendszerből áll, nagy teljesítményű fogaskerekekkel és alacsony erőátviteli zajszinttel. Áramkimaradás esetén lehetőség van vésznyitásra, mivel az ajtószárnyakat erőfeszítés nélkül lehet mozgatni, amennyiben az áramkimaradás a vártnál hosszabb ideig tartana.

Loading...