hu

Pánikvasalatos rendszerek - Speciálsi menekülési útvonalak

Speciális menekülési ajtórendszerek, a nemzetközi szinten általában menekülési ajtókra engedélyezett redundáns kivitel (RED) dupla meghajtó motorból, két kombinált, azonban egymástól független vezérlésből és akkumulátorból áll, amely áramszünet esetén végzi a vészmozgatást. Az ajtó szállítható a francia piac számára előirányzott CO48-as, mechanikus energia tárolós nyitórendszerrel is, ám e gumiszalagos megoldás hazánkban nem igazán kedvelt.

Klasszikus tolóajtóink, ajtóink Total Opening System-ként (TOS) is rendelhetők. Az ajtószárnyak a menekülés irányába kilökhetők, így a lehető legnagyobb átjárót nyitják meg. A felnyitható oldalvilágítókkal rendelkező ajtók egymás mellé is beépíthetők, így akár több ajtó esetén is biztosítható a teljes szélesség akár 98%-ban (!) történő nyitása.

A harmonka ajtók esetében különlegesség az opcionális „Break-out” funkció (FBO), mellyel az FTA 20 menekülési ajtóként használható. Ahogyan automata tolóajtóink TOS (Total Opening System – teljes nyitási rendszer) típusánál, az FBO esetén is az ajtó szárnya a menekülési irányban kilökhető. Ez a leggyorsabb menekülő ajtó.

record TOS 20

Míg a normál tolóajtóknál akár az átjáró 2 / 3 része is el van zárva a helyhez kötött oldalrészek miatt, addig ez a terület a record teljesen nyíló rendszerének (TOS) használatával továbbra is átjárható. Így a TOS nemcsak vészhelyzet esetén hasznos, hanem akkor is, ha nagy helyigényű tárgyakat kell rakodni. A record TOS rendszerét legtöbbször járműkereskedésekben, bevásárlóközpontokban, áruházakban, bútorüzletekben és nagy látogatottságú épületekben használják.

Automatic folding doors with break-out function

Azokon a helyeken, ahol a tűzvédelmi hatóságok csak kilökhető szárnyú (total pánikos) ajtót fogadnak csak el, ott az FBO típus a megfelelő, melynek alap pánik funkciója megegyezik az FTA 20 típuséval, ám szükség esetén ajtószárnyai kilökhetők. 

Loading...