hu

Fokozottan energiatakarékos ajtók

A hőszigetelésnek kulcsfontosságú szerepet tulajdonítanak az építőiparban. Míg a tetőket, falakat és ablakokat évtizedek óta ellátják szigetelőanyaggal, addig a zárt állapotú automata tolóajtóknál továbbra is óriási, állandó hőcsere megy végbe az épület külső és belső oldala között – hőszigetelő üveg használata esetén is. Ennek a stabilitási okokból használt, egyrészes alumínium profil az oka, mellyel az ajtószárnyakat keretezik. Az alumínium nagyfokú termikus vezetőképessége azt eredményezi, hogy az ajtóprofil egész felületén keresztül a fűtésből származó hő, valamint a klimatizált helyiségből a hűs levegő a környezeti forróságba kijut. Az ajtószárnyakra gyakorolt dinamikus hatások speciális igényeket vonnak maguk után, melyek eddig nem tették lehetővé a hőszigetelő profilrendszer filigrán kialakítását, így a jelenleg a piacon kapható rendszerek sokszor igen robusztusak. Ezek a – néha túlméretezettnek látszó – profilrendszerek, optikailag nem mindig nyújtanak túl kellemes látványt.

A record saját fejlesztése a record THERMCORD az első olyan, kifejezetten automata ajtókhoz tervezett rendszer, mely termikusan elválasztott ajtóprofiljai révén fokozott hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Mindeközben méreteit olyan mértékben sikerült csökkenteni, hogy azokat alig lehet megkülönböztetni a hagyományos ajtóinktól. A record THERMCORD-nál megragadtuk az alkalmat, hogy a technikailag színvonalas feladatot szigorúan az ajtógyártó szemszögéből nézzük. Ebből egy olyan egyedülálló konstrukció jött létre, mely formájában és funkciójában új mértékeket szab. Így a hagyományos ajtómérethez tervezett 30mm-es dupla üveggel összekapcsolva akár az 1,4 W / m 2 K értékű hőegyenérték (U D) is elérhető.

           

automatic sliding door record

A record THERMCORD egy automata lineáris ajtórendszer, mely termikusan elválasztott keretprofilja révén hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Egy arra tervezett szigetelő üveggel összekapcsolva az ift Rosenheim 1,4 W / m2 K értéket elérhető hőátadási tényezőt (UD) állapított meg a szokványos piaci ajtómérethez viszonyítva. A THERMCORD bel- vagy kültéri ajtóként olyan helyeken használható, ahol – akár csak átmenetileg is – nagy a hőmérséklet-különbség.

record THERMCORD RC 2

A record THERMCORD RC 2 az ideális bejárati ajtó az Ön üzlete, szállodája vagy irodaépülete számára. Jól működő betörésbiztonságot nyújt Önnek hatékony, energiatakarékos tulajdonságokkal ötvözve, amelyek csökkentik a fűtési és légkondicionálási költségeket.

record THERMCORD+

A record a THERMCORD profilcsaládot 2012-ben vezette be azzal a céllal, hogy az épület hűtési/fűtési költségeit hatékony módon tudjuk csökkenteni anélkül, hogy ez bármilyen érezhető hatással legyen a record ajtókra jellemző megbízható, halk működésre.

Loading...