hu

Tűzgátló ajtók

Tűzálló tulajdonságú automata ajtók

Egy épület tervezése során a leendő felhasználók biztonsága érdekében felosztják az anyagokat és magát az épületet tűzálló szakaszokra. Tűz esetén ezeket önálló egységeknek lehet tekinteni. A tűzszakaszt padlók, mennyezetek, falak határolják, és egyúttal olyan ajtók, melyeknek lassítaniuk kell a tűz és a füst továbbterjedését a környező szakaszokba. E tűzleválasztás révén meghatározott ideig megmarad a szabad menekülési útvonal, úgyhogy mindenki elhagyhatja az épületet, aki a házban tartózkodik. Azáltal, hogy ezek a szerkezetek késleltetik egy bizonyos ideig a tűz és a füst kialakulását is, ez is időnyereséget jelent a tűzoltók számára.

Országos Tűzvédelmi Szabályzat

A tűzállósági és tűzterjedési értéket az egyes tűzszakaszokra az Országos Tűzvédelmi Szabályzat írja elő, mely tartalmazza az előírásokat a menekülési útvonalak hosszára, a tűz átterjedésére, a vízszintes és a függőleges tűzterjedésre, a padlók, a mennyezetek, a falak és az ajtók tűzállóságára nézve.

 

 

Tűzálló automata tolóajtók

A record találékony, ötletes megoldásokat fejleszt olyan helyzetekre, amikor tűzvédelemre van szükség. Az automata tolóajtók leszállíthatók tűzálló változatban is. Ezek a beléptetési megoldások csatlakoztathatóak tűzjelző berendezésekhez, és füst-, valamint hőérzékelőkhöz. Az esztétikusan formatervezett ajtók intenzív használatra alkalmasak, és a normál napi használat során kényelmes, biztonságos és higiénikus átjáróként működnek az épületen belül. Ezek aktiváláskor megbízhatóan lezárnak, rugók és készenléti akkumulátorok segítségével, és legalább 30 percig ellenállak a tűznek és a hőnek, valamint vészhelyzetekben menekülési útvonalakként is fel lehet használni őket.

record DFA 127 TŰZGÁTLÓ

A record DFA 127 F speciális füst- és tűzvédelmi ajtókhoz is használható. Tűz esetén a füst és hőérzékelőből vagy a tűzjelző rendszerből érkező jelzésre az útvonalat rugóerővel azonnal lezárja. Az SFR 127 mechanikus, szekvenciális vezérlése, kétszárnyú tűzvédelmi ajtókra való felszerelhetőséget is lehetővé tesz.

record CLEAN K1-A / K2-A

A record CLEAN-sorozatának alapjául a K1 egyoldalas ajtók és a K2 kétoldalú tolóajtók szolgálnak. Ezen ajtók az ajtólap anyagválasztékában és felületében, valamint a keret elrendezésében és a tömítő rendszerükben sokféleképpen kombinálhatók, melyből széleskörű felhasználási spektrum adódik.

record CLEAN K1-A T30 RS

Tűzvédelmi tolóajtó (FSC tűzvédelmi lezárás), tanúsítványok a DIN 4102, EN 1634 szerint, belga speciális standard- és füstvédelmi vizsgálat a DIN 18095 szerint a szerkezeti munka bejáratokhoz az alábbi maximális méretekig: szélesség x magasság 1.510 x 2.135 mm könnyű gipszkarton falban a DIN 4102, 4. pontja szerint.

Loading...